Bring foråret ind i hjemmet
Den dygtige madblogger Piskeriset fra www.piskeriset.dk bringer inspiration til foråret i de danske køkkener, med en lækker opskrift og inspiration til dit køkkenudstyr. Se piskeriset.dk's opskrift på de lækreste blåbærpandekager lige her.
Foråret er så småt begyndt at titte frem udenfor, men der er stadig et par måneder til, at buske og træer for alvor står i fuldt flor. Men så kan du jo altid snyde lidt og bringe foråret ind i hjemmet.
Måske har du det ligesom jeg havde det førhen mht. tallerkner – de skal være enkle og hvide, for så passer de til al mad. Jeg skiftede dog mening, da jeg fandt ud af, hvor meget en farverig tallerken kan gøre ved præsentationen af et måltid. Et ret som pandekager er ganske vist velsmagende men ikke særlig interessant at se på, så her kan du virkelig påvirke opfattelsen af retten, når du præsenterer den. Hvad med for eksempel at servere pandekagerne på en panggrøn eller skrigpink tallerken?
Blåbærpandekager
2-3 personer
2 dl hvedemel
150 g frosne blåbær
2 spsk finthakkede mandler
1 æg
2½ dl skummetmælk eller letmælk
1 spsk rapsolie
2 tsk bagepulver
en lille smule salt
1 tsk vaniljesukker
smør til stegning
Rør mel og krydderier godt sammen i en skål, inden du tilsætter æg, mælk og rapsolie. Pisk det til en ensartet masse, inden du vender blåbærrene i pandekagedejen. Smelt en klat smør på en stor pande. Hæld fire lige store klatter dej på panden – sørg for at de ikke rører hinanden. Bag pandekagerne, indtil overfladen bobler. Vend pandekagerne og bag dem på den anden side.
Når pandekagerne er bagt, lægges 2-3 stykker ovenpå hinanden og overhældes med sirup og eventuelt lidt mandelflager.
Farver kan bruges til at skabe en særlig stemning. Når jeg ser på den lysegrønne tallerken, som jeg brugte til pandekagerne, tænker jeg straks forår. Det er derfor en tallerken, jeg typisk vil bruge til påskebordet eller midt om sommeren, for det er årstider, der kalder på farver. Men det er også en tallerken, jeg har brugt allerede i januar og februar måned for på den måned at fremskynde foråret lidt og bringe farver og liv ind i hjemmet. Fremover vil jeg være bedre til at bruge flere farver, når jeg anretter mad – især om vinteren, hvor vi for alvor har brug for en farve-indsprøjtning midt i alt det grå og kedelige. Slip farverne fri!